Algemene huidverzorging

Houd je huid gezond!
Je huid is je grootste orgaan. Daar moet je zuinig op zijn!

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, dan eet je gevarieerd en gezond, je krijgt genoeg vocht binnen en je beweegt voldoende. 

Dat iemand een gezonde levensstijl heeft, zie je aan het uiterlijk. Haren zien er glanzend en gezond uit, nagels zijn mooi en stevig en de huid heeft een mooie teint. Je ziet er gezond uit!

Iedereen wordt ouder, maar, helaas, dat ga je aan de buitenkant wel zien. Haren worden grijs of vallen uit en de huid wordt droger, vochtarm, verslapt, krijgt rimpels en plooien. Bij de ene persoon gaat dat sneller dan bij de ander. Dat hangt van de aanleg af, maar dit proces is niet tegen te houden. 

Je kunt je huid wel de juiste verzorging geven, waardoor je je huid een goede ondersteuning biedt in dit proces.  

Dus niet roken, te veel alcohol en vermijdt te veel zon en nog erger de zonnebank.
Deze dingen versnellen de veroudering van de huid!!

Wat je wel kunt doen! 

Wat je dagelijks al kunt doen is het gebruik van zeep vermijden. Zeep tast de zuurgraad van de huid aan en dat is juist de natuurlijke bescherming van je huid tegen invloeden van buitenaf. Zeep verwijderen we met water en dat droogt de huid ook nog eens uit. 

Mijn advies:

Reiniging
's Morgens en 's avonds je huid afhankelijk van je huidtype met een olie, cleanser of foam schoonmaken. (reiniging)

Gebruik daarna een lotion om de zuurgraad van je huid te herstellen en doe dit 's morgens en 's avonds!(herstellen)


Voor de normale huid en oudere huid kan de cleansing milk gebruikt worden met als naverzorging de Aloe Vera lotion.


Voor de vochtarme huid, droge huid en gevoelige huid kan de cleansing oil met als naverzorging de azuleen lotion gebruikt worden.


Voor de gemengde huid, vette huid en acne huid kan de cleansing foam of cleansing gel gebruikt worden met deep cleansing lotion als nabehandeling. 

Gebruik na een bad of douche een bodylotion zodat de huid ook hiervan sneller hersteld.

Dieptereiniging
Een normale-, vochtarme-, droge-, oudere- en gevoelige huid hebben verder geen speciale reiniging nodig. Wil je toch een keer iets extra doen, gebruik dan een hele zachte peeling en verfris met lotion.

Voor de gemengde huid, vette huid en acne huid is reiniging heel belangrijk. Let hierbij wel op dat de huid niet uitdroogt! Jazeker een vette huid kan vochtarm gemaakt worden of zijn. In veel producten tegen een vette huid wordt alcohol gebruikt en dit droogt uit, dus let op! 

Voor de diepere reiniging gebruik je bij actieve acne de lysing, of alleen bij de schoonheidsspecialiste, de AHA lysing, dit om verspreiding van de bacterieën die de acne veroorzaken te vermijden. Voor de gemengde huid, vette huid en bij niet actieve acne mag je de hoornlaag verdunnen dmv een peeling of scrub. Hierdoor wordt voorkomen dat de talgkliertjes verstopt raken.

Ook na deze behandeling gebruik je de deep cleansing lotion als nabehandeling om de huid sneller te laten herstellen.

Masker
Om je huid eens lekker te verwennen gebruik je een masker aangepast aan je huidtype. Hierin zitten werkstoffen die je huid een oppepper geven. (voeden)
Voor de normale-, vochtarme-, droge-, oudere- en gevoelige huid is een vochtbalans herstellend, regenererend en kalmerend masker geschikt. Voor een vette huid en acne huid moet het masker gericht zijn op het reguleren van de talgproductie.

Verzorging
Gebruik overdag altijd een dagcreme met minimaal spf 15 doe 's avonds een nachtcreme op of laat een stay-on masker lekker de hele nacht zitten. (beschermen)


Intensieve verzorging
Heeft je huid nu een keer een boost nodig dan kan je gebruik maken van serums en concentraten. Deze kan je onder een creme aanbrengen maar ook eventueel onder het masker gebruiken. Voor nog intensievere behandeling kan dit ook in kuurverband. Dan gebruik je gedurende een langere periode iedere dag het concentraat.Heb je toch nog vragen over de beste verzorging van je huid? Bel of mail mij gerust!